't Salland Advies

Ontwikkeldoelen

In diverse situaties kan er gevraagd worden om persoonlijke ontwikkeldoelen op te stellen. Dit kan zijn tijdens je studie, stage of binnen je werk. Je kunt ook voor jezelf persoonlijke ontwikkeldoelen hebben waar je aan wil werken. Daarnaast worden ontwikkeldoelen ook gebruikt voor teams binnen een bedrijf of organisatie. Het opstellen van doelen helpen om jezelf of teams verder tot ontwikkeling te laten komen.

Ontwikkeldoelen

 

Je kunt jezelf op heel veel gebieden verder ontwikkelen. Dit kan ook op diverse manieren. Je kan je kennis en kunde uitbreiden door het volgen van een opleiding, cursus of training. Je leert door theorie te lezen en ervaringen op te doen in de praktijk. Hierbij koppel je de theorie aan de praktijk maar leer je ook door samen met anderen te werken en dingen te ervaren. Soms vragen ontwikkelingen op de werkvloer om uitbreiding van kennis of vaardigheden. Een andere keer komen er vanuit gesprekken aandachtspunten naar voren waar je jezelf of het team zich verder in kan ontwikkelen. Jij of je leidinggevende heeft misschien wel een beeld geschetst hoe jij of diegene het graag ziet, maar hoe zorg je dat je daar komt? Het opstellen van ontwikkeldoelen kunnen helpen om dichter bij die situatie te komen.

Ontwikkeldoelen kunnen bijvoorbeeld gaan over het nemen van initiatief, leiding pakken, feedback geven en krijgen, uitbreiden van gesprekstechnieken en zelfvertrouwen verbeteren. Dit is nog vrij algemeen en vraagt om een aantal stappen of subdoelen. Het opschrijven en concreet maken van doelen zorgt ervoor dat de ideale situatie niet alleen een beeld of droom blijft, maar er concrete stappen gezet kunnen worden om dichter bij die situatie te komen. Middels verschillende methoden kun je goede doelen opstellen. De SMART methode is er daar één van. Door een doel op die wijze op te stellen worden ze heel concreet en duidelijk. Ook het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) kan helpen om overzicht te krijgen wanneer en op welke doelen je jezelf gaat richten.

Wij van ’t Salland kunnen helpen met het inzichtelijk maken en opstellen van jouw persoonlijke ontwikkeldoelen of de ontwikkeldoelen van een team. Door te kijken waar je nu staat en waar je naar toe wilt, kunnen we je helpen je stappen heel concreet te maken. Tijdens zowel persoonlijke coaching, loopbaan coaching, studiekeuzebegeleiding en team ontwikkeltrajecten kijken we naar wat jij of het team wil bereiken en welke stappen nodig zijn. Samen maken we een stappenplan met tijdsperiode zodat je zelf gericht actie kan ondernemen of begeleiden we het proces zodat de doelen behaald worden.

 

 

Martine en Tamara, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

Wat beweegt jou? Hoe kan je verder komen? En hoe kun je daarmee ook je bedrijf verder helpen? Dat zijn vraagstukken die ons boeien. Vanuit je eigen kracht werken vormt een belangrijk onderdeel binnen onze dienstverlening en binnen het bedrijf. Met onze diversiteit aan kwaliteiten, kennis en interesses kunnen we gericht hulp bieden en aanvullend zijn aan elkaar. We vertellen je hier graag meer over.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!