't Salland Advies

Teamcoaching

Teamontwikkeling is belangrijk. Hoe haal je het beste uit een team? Wat zijn de kwaliteiten, inspiraties en rollen van de teamleden? Met teamcoaching van ’t Salland verbinden we teams en brengen we inzicht. Leer elkaar beter kennen en efficiënt samen te werken. Ontdek hoe persoonlijke werkstijlen mooi in het team passen en zoek de verbinding met elkaar. 

Teamcoaching

’t Salland helpt uw medewerkers graag om als team te stralen, door het verbeteren van de teameffectiviteit. Dit kan in zowel bestaande als nieuwe teams.

Teamcoaching zetten wij in door:

 1. Een eenmalige teamsessie of workshop te begeleiden waarbij we met een specifiek thema of onderwerp aan de slag gaan. Dit om elkaar beter te leren kennen, effectiever samen te werken of bepaalde vaardigheden te versterken.
 2. Een teamcoachtraject te ontwikkelen en begeleiden. Spelen er meerdere dingen binnen een team?, dan kan een teamcoachtraject worden ingezet. Hierdoor kunnen er meerdere onderwerpen aan bod komen. Door voldoende tijd tussen de sessies te plannen, krijgen de teamleden de kans om de inzichten toe te passen op de werkvloer en hier tijdens een volgende sessie op te evalueren. Dit zorgt voor een optimaal leereffect.
 3. Begeleiden van intervisie sessies. In elk bedrijf spelen onderwerpen als “Hoe krijgen we het werk gedraaid?” en “Het lijkt of we in een kringetje blijven draaien” of “Als het lastig wordt, gaan we nog meer in de actiestand”. Omdat elk teamlid in het proces zit, kan het helpen om met een procesbegeleider een probleem of thema uit te diepen en samen naar een oplossing te gaan. Dit heet intervisie. ‘t Salland kan in overleg met het team een intervisie techniek inzetten om samen een oorzaak van een probleem boven tafel te krijgen. Gezamenlijk bespreken we ook passende oplossingen.

Invulling sessies

De invulling van zowel een teamsessie, teamcoachtraject als intervisie zal altijd in samenspraak gaan met de opdrachtgever en/of het team. Afhankelijk van de behoefte zal er invulling worden gegeven aan de teamsessies. Mogelijk onderwerpen of thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 1. Elkaar beter leren kennen en begrijpen.
  Hoe goed kennen de teamleden elkaar eigenlijk en hoe gaan ze met elkaar om? Worden alle kwaliteiten ingezet en vult het team elkaar aan? Op basis van de gedragsprofielen uit de Wereld van Verschil (gebaseerd op DISC), onderzoeken we hoe alle teamleden hun eigen rol kunnen spelen in een stralend team.
 2. Ontdekken en benoemen van teamwaarden.
  Het team heeft inzicht in elkaars kwaliteiten en valkuilen. Uw bedrijf heeft duidelijke kernwaarden of merkwaarden. Maar hoe zit het met de teamwaarden? Komen deze overeen met de kernwaarden van uw bedrijf? In een verdiepende sessie kan ‘t Salland helpen samen de teamwaarden te benoemen en te koppelen aan de kernwaarden van het bedrijf. Zodoende kan het team elkaar nog meer versterken en samenwerken.
 3. Oefenen met gesprekstechnieken.
  U kunt hierbij onder andere denken aan het geven en krijgen van feedback. Samen dezelfde gesprekstechnieken hanteren, kan bijdragen aan een betere samenwerking en ook betere communicatie naar uw klant.

Heeft u een andere vraag of behoefte voor uw team? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Martine en Tamara, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

Wat beweegt jou? Hoe kan je verder komen? En hoe kun je daarmee ook je bedrijf verder helpen? Dat zijn vraagstukken die ons boeien. Vanuit je eigen kracht werken vormt een belangrijk onderdeel binnen onze dienstverlening en binnen het bedrijf. Met onze diversiteit aan kwaliteiten, kennis en interesses kunnen we gericht hulp bieden en aanvullend zijn aan elkaar. We vertellen je hier graag meer over.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!