't Salland Advies

Balans in je leven

Kun jij genoeg ontspannen in je vrije tijd? Ben jij tevreden met je studie of baan? Is je werk en privé leven goed te combineren? Dit zijn enkele vragen die allemaal van belang zijn bij het ervaren van een goede balans in je leven. 

Er zijn verschillende aspecten die kunnen zorgen dat de balans in je leven (tijdelijk) verstoord wordt. Het krijgen van kinderen, aanpassing in je werkzaamheden door (technologische) ontwikkelingen, hoge werkdruk of een studie die veel van je vraagt of niet bij je past zijn hier een aantal voorbeelden van. Je doet je best je aan te passen aan de situatie, maar dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet als je niet meer de dingen doet die je leuk vindt of er teveel van je gevraagd wordt. Het constant bezig zijn met dingen die energie kosten kan zorgen voor vermoeidheid, irritatie, verminderd (werk)plezier en stress.

Balans in je leven

 

 

Hoe kom je weer in balans?

Om weer in balans te komen is het belangrijk om te kijken welke aanpassingen er nodig en mogelijk zijn. Dit is per persoon verschillend. De één heeft het nodig (tijdig) minder te werken, de ander heeft meer uitdaging nodig in het werk en weer een ander komt erachter wat minder afwisseling nodig te hebben of totaal wat anders te willen. Over het algemeen werkt het zo dat als je activiteiten onderneemt die aansluiten bij jouw kwaliteiten en drijfveren, je dit energie oplevert. Voldoende afwisseling in inspanning en ontspanning is daarbij ook belangrijk.

Coaching

Door middel van coaching kijken we hoe jij de balans in je leven ervaart. Wat is voor jou een goede balans en welke stappen zijn nodig om weer in evenwicht te komen? We maken gebruik van verschillende werkvormen om die vragen te beantwoorden. Het kan onder andere gaan om het in kaart brengen van jouw energiegevers en energievreters, jouw interesses en competenties en belangrijke voorwaarden in werk of studie. Dit kan zowel onderdeel zijn van persoonlijke coaching, loopbaan coaching en studiekeuzebegeleiding.

 

 

 

 

 

Martine en Tamara, aangenaam
“Wij helpen graag om bedrijven en mensen weer te laten stralen”

Wat beweegt jou? Hoe kan je verder komen? En hoe kun je daarmee ook je bedrijf verder helpen? Dat zijn vraagstukken die ons boeien. Vanuit je eigen kracht werken vormt een belangrijk onderdeel binnen onze dienstverlening en binnen het bedrijf. Met onze diversiteit aan kwaliteiten, kennis en interesses kunnen we gericht hulp bieden en aanvullend zijn aan elkaar. We vertellen je hier graag meer over.

Wat zeggen klanten over ons

We zijn trots op onze certificaten!